»Najbolj od vsega bi si želela slišati: Jooj, kako imaš pa ti lepo kožo!«, pravi ena od naših uporabnic. Pravi, da je po poletju njena koža »hecna«. Kot da se ne zna spraviti nazaj v red 🙂

Pravi, da sploh več ne šteka, kaj naj da na kožo, da bo v redu.

Najprej smo jo pomirili. Za po poletju je to skoraj da normalno. Koža je bila izpostavljena ekstremnim pogojem: vročini, morju, švicu (v katerem ni samo voda), raznim kremam za zaščito pred soncem (ki so mastne), od znotraj smo jo hranili s hrano in pijačo, ki mogoče izstopa od običajne.

 

Zdaj, ko smo se mi spet utirili nazaj v »redno« življenje in v bolj hladne mesece, se počasi umirja tudi naša koža. To bo delala v več fazah.

 

Najprej se bo očistila

 

Če imate več mozoljčkov, če je koža »čudna« je to samo zato, ker se puca vsega česar ne potrebuje več ali pa vam na svoj način daje vedeti, da nekaj potrebuje.

 

Zdaj bo potrebovala intenzivno NEŽNO čiščenje.

Nežen piling in redno večerno snemanje šminke in vseh drugih umazanij, ki jih pobere tekom dneva.

 

Ne pozabiti, da je obraz edini, ki je stalno »zunaj«, vse ostale dele telesa vsake toliko skrijemo v obleke, obraza v celoti nikoli.

 

Zato zvečer ni dovolj, da ga umijete samo z vodo. Voda ne bo sprala vseh umazanij, ki ste jih čez dan pobrali. Tudi, če ne uporabljate pudra in šmink, očistite kožo s primernim izdelkom zase. Nežna pena za čiščenje bo kožo očistila in je ne bo izsušila.

 

Nežen piling za obraz lahko naredite sami doma:

Vzemite rjav sladkor ali zdrob (nekaj finega, da vam ne rani kože, groba morska sol ni primerna za piling obraza, ker vam bo ranila kožo, tega pa nočete), zmešajte ga z olivnim oljem in z nežnimi gibi očistite obraz.

Rjavi sladkor je odličen tudi za pilinge po telesu. Je nežen do kože in še lahko ga je sprati iz banje po uporabi.

Piling uporabljajte enkrat na teden ali redkeje, oz. takrat, ko začutite, da je vaša koža po površini hrapava ali se vam krema začne svaljkati pod prsti. Delajte ga zvečer, da se bo koža dodobra spočila.

Če se vam zdi, da rjavega sladkorja ali zdroba res ne boste kupovali samo zaradi pilinga, je na voljo veliko receptov za predobre stvari, kjer boste enega ali drugega potrebovale 😉

Kakšen recept lahko podelite tudi z nami 🙂