Roke, ki niso negovane, hitro izgledajo stare, koža na njih se naguba, lahko izgleda suha kot papir, lahko je hrapava in tako dotik, ki ga namenimo svojim najdražjim, ni tako mehek, kot bi si želeli. 

Kreme za roke imajo eno nalogo – da vaše roke negujejo tako, da le-te zgledajo mlajše, mehkejše in negovane. Želite, da po uporabi niso mastne, da se hitro vpijejo in da za seboj po nanosu ne puščate mastnih sledi.

Roke torej negujemo, ker so suhe– to pomeni, da koži na njih manjka vlage, če je stanje že zelo resno, ji manjka tudi maščob, s katerimi bi koža obnovila zaščitni plašč na svoji površini. To ste najbrž že več krat slišali. Tudi to, da morate uporabljati takšne kreme, ki bodo vrnile koži vlago.

Ampak KAKO to naredijo?

TO je njihova resnična skrivnost. Narejene so tako, da z njihovo pomočjo vlaga lahko pride globje v vašo kožo in jo omehča, navlaži, neguje in jo posledično pomladi. V veliki večini kreme zato vsebujejo določena olja, ki vodo ujamejo v svoj mehurček, s pomočjo katerega se voda lahko vpije v kožo.

Katere sestavine iščite na kremah za roke?

  • Voda

Voda naj bo v kremi zagotovo prisotna. Najpogosteje so kreme olje v vodi emulzija.

  • Okluzuvi

To je oljna sestavina v vaši kremi za roke. Najbolj pogosti so petrolatum, lecitin, mineralna olja, rastlinska olja, lanolin in parafin.

  • Humektanti

Humektanti pomagajo pritegniti vlago iz zraka in jo pomakniti globje v kožo. Eni najbolj znanih humektantov v kremah za suhe in razpokane roke sta glycerin in urea.

  • Emolienti

Vašo kožo naredijo bolj mehko in gladko. Velik delež emolientov predstavljajo olja in masla.

  • Vitamini

Najpogostejši vitamini, ki jih boste našli v kremah so vitamini A, C in E. Vitamini pmagajo pri zmanjševanju gub, vzpodbujajo produkcijo kolagena.

  • Mlečna kislina

Mlečna kislina hitro pomaga pri negi resnično suhe in razpokane kože.

 

Pri Eubosu smo sestavili kreme za nego rok vsakega tipa kože. Uporabili smo kakovostne sestavine, odlikuje jih odlična in prijetna tekstura olja v vodi, ki se hitro vpije. Po nanosu kreme lahko takoj nadaljujete z delom z mehkimi, negovanimi rokami, ki izgledajo mlajše.

Izberite pravo za vas. Lahko pa nasvet poiščete tudi v lekarni ali specializirani prodajalni.